Privatizarea microhidrocentralelor – ramane cum am stabilit….

HidroelectricaUn articol de saptamana aceasta din Saptamana Financiara readuce in discutie problema microhidrocentralelor din portofoliul Hidroelectrica.


Intreg procesul de privatizare a intrat pe linie moarta de la inceputul anului din cauza de lipsa unei structuri- similare OPSPI care sa poate administra acest proces.

Articolul mentioneaza/speculeaza faptul ca saptamana aceasta un nou pachet de MHC-uri ar urma sa fie scoase la licitatie. Din pacate aceasta stire nu este foarte credibila avand in vedere faptul ca nu exista nici un semn ca situatia s-ar debloca pe termen scurt. Totodata pe site-ul Hidroelectrica nu apare nici un comunicat in acest sens.
Pana in prezent s-au vandut 48 de microhidrocentrale atribuite prin licitatii deschise cu strigare. MHC-urile sunt amplasate in judetele Arges, Gorj, Prahova, Suceava, Bacau, Mures si Maramures. Potrivit datelor Hidroelectrica, valoarea totala de pornire in licitatie a fost de 22,3 milioane de euro si s-au obtinut 26,7 milioane de euro, la care se adauga investitii obligatorii, pe cinci ani, de 9 milioane de euro. Au cumparat firmele ISPH, Hidroconstructia, Luxten Lighting, Romelectro, Electromagnetica Bucuresti, EVIVA HIDRO (Portugalia) – parte a grupului Martifer, ESPE Energia (Italia) si Energy Holding (Elvetia).
Pentru cele 102 MHC-uri neprivatizate, reprezentantii Hidroelectrica avanseaza o valoare de vanzare de aprox. 100 mil. euro.
Totodata gasim si niste cifre surprinzatoare…150 de potentiali investitori pentru aceste privatizari! Asta da concurenta!

Ramane de urmarit subiectul pe viitor. 

sursa: sfin.ro

Reclame

2 răspunsuri

  1. […] pentru iunie 2008 Posted on aprilie 2, 2008 by cercetash A fost greu pana cand s-a deblocat situatia microhidrocentralelor. Cum cei de la Hidroelectrica aveau pregatite dosarele pentru […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: