Harta energie verde – eoliana, solara (update 2007 ANM)

Iata ca la scurt timp dupa ce ministrul mediului anunta finalizarea hartii potentialului eolian al Romaniei, aceasta apare si pe net in mod public.  Click pe harti pentru a le vedea pe Flickr mai mari.

[update] Directorul Administratiei Nationale de Meteorologie, Ion Sandu, a confirmat interesul diverselor companii pentru aceasta zona de energie alternativa celei electrice. „15 firme au cerut pina acum aceasta harta a energiilor regenerabile. Daca exista interes, putem detalia harta pe localitati direct“, a spus Sandu.

Despre subiect am mai discutat intr-un post anterior

Harta potential eolian / Harta energie eoliana Romania

harta potential eolian 2007 ANMharta potential eolian 2007 ANM

Harta potential solar / Harta energie solara Romania

harta potentialului solar Romania 2007 ANM

Reclame

8 răspunsuri

 1. […] [2 august edit] Noua harta a aparut in mod public pe internet. Mai multe detalii aici […]

 2. […] pus Mariselul pe harta eoliana realizata de ANM pentru o mai buna localizare si evaluare. La o prima vedere, localitatea intra in zona cu o […]

 3. [..]harti ale vanturilor si a soarelui in vederea folosirii cat mai eficace a zonelor pentru obtinerea de energie alternativa. (cele doua harti le puteti vedea aici)[..]

 4. […] Harta energie verde – eoliana, solara (update 2007 ANM) […]

 5. locuiesc in racari dambovita, va intreb daca aceasta zona este inclusa in harta eoliana.
  va intreb deoarece au venit persoane care cauta suprafete de teren pentru amplasare instalatii eoliene.

  va multumesc!

 6. Foarte interesant

 7. Respectiva harta e pur orientativa si nu poate folosi decat la preselectionarea unor zone de expansiune pentru dezvoltatori. Insa chiar si ca tool pentru amatori, e sub un nivel de calitate acceptabil pe baza careia sa se poata lua cea mai mica decizie investitionala. Va recomand doua instrumente gratuit mai avansat decat ce a reusit sa publice statul roman, prin Ministerul Mediului si ANM:
  http://firstlook.3tier.com/ pentru vant
  http://re.jrc.ec.europa.eu/pvgis/apps/pvest.php?lang=fr&map=europe pentru solar

  In plus, Directorul ANM, dl. Sandu, se lauda ca poate efectua niste previziuni ale vantului foarte exacte pentru orice localitate din Romania. Afirmatiile sale isi pierd din credibilitate insa in contextul in care centrala eoliana Vestas V66 a fost instalata in 2004 lana PLOIESTI pe baza unor decizii luate in baza unor date furnizate de ANM. Investitia a fost atat de putin rentabila, incat echipamentul a fost demontat si mutat in Dobrogea, ca sa isi merite banii. Domnul Sandu este de parere ca studiile mezoscalare nu sunt un instrument bun de prognoza pentru dezvoltatori, l-am auzit cu urechile mele spunand acest lucru la o conferinta pe regenerabile din noiembrie 2008, la Sala Palatului. In plus, statii meteo ale ANM sunt IN INTERIORUL ORASELOR, uneori chiar intre blocuri, ca la Harsova. Ce incredere pot avea in date recoltate in acest fel, intr-o administratie publica gestionata in acest fel?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: