Studiu: Wind Power Development Strategies in Europe, 2007-2015

Emerging Energy Research  a lansat in iulie un interesant studiu legat de perspectivele dezvoltarii capacitatilor eoliene in umatorii 8 ani.

„Pietele de energie eoliana din Europa evolueaza cu 3 viteze. Tarile vestice mari Spania si Germania intra in faza de consolidare (1500 MW-2000MW instalati/an); pietele de marime medie din sud si nord isi accelereaza ritmul de crestere (200 pana la 1000MW/an); si pietele emergente est-europene care construiesc incet fundatia pentru dezvoltarile eoliene (50-200 MW/an)” – declara analistul Catalina Robledo.

European Onshore Wind Power Market Maturity Curve

click pe imagine pentru a mari

Foarte interesant graficul de mai sus care reprezinta curba de maturite a dezvoltarilor eoliene. Chiar daca Romania inca nu apare pe harta decat in Other Europe. Asadar suntem inclusi in categoria tinere sperante – „Greenfield Opportunity with barriers due to immaturity”. Oare in cati ani o sa trecem la nivelul urmator?

Ca si tendinta, focusul companiilor implicate in energie eoliana va migra de la tarile cu piete mature catre cele aflate in dezvoltare, unde se va duce lupta pentru cele mai bune locatii care sa poata asigura dezvoltari profitabile si sustinute.

De remarcat si perspectiva de dezvoltare a fermelor eoliene offshore (in graficul de mai jos comparatia intre capacitatile noi instalate onshore/offshore). Studiul concluzioneaza ca dezvoltarile offshore au fost ingreunate de o serie de factori ca durata mare de obtinere a autorizatiilor, dificultati tehnice, scheme de sustinere a investitiilor destul de slab dezvoltate dar si lipsa unei productii suficiente de turbine eoliene. Totusi, investitiile in ferme eoliene offshore vor creste impulsionate de potentialul ridicat al acestora si de limitarile de spatiu onshore.

European Offshore versus Onshore Wind Capacity, 2006-2015

click pe imagine pentru a mari

Conform estimarilor, pana in 2015 dezvoltarile eoliene offshore ar trebuie sa ajunga la circa 8% din capacitatea totala instalata.

sursa: Emerging Energy Research

Reclame

Un răspuns

  1. Ma numesc SILAGHI VASILE sunt posesorul unui brevet de inventie medaliat cu bronz la geneva 2004 (www wonderpot.com) Avand in vedere necesitatea tot mai stringenta a produceri energiei electricee ecologice ,am inceput sa dau curs unei idei mai vechi in acest sens .Idea se refera la modificarea unei turbine eoliene intro turbina hidro propulsata de apa functionand pe principiul turbinei eoliene .Astfel turbina functioneaza 24 din 24 cu oforta de zece ori mai mare fata de turbina eoliana . Datorita lipsei banilor pentru continuarea cercetari ,sunt nevoit sa apelez la un investitor pe caresa il conving sa investeasca in proiectul meu ,prin cesionarea unor procente din brevet adresa mea www wonderpot.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: