• Categorii

 • Arhiva

 • RSS Feed

 • Anunțuri

Proiect eolian: Continental Wind Partners (CWP)/Cofra Group [updated]

 In urma conferintei de la ISPE au aparut in presa noi informatii legate de dezvoltarile de energie regenerabila (energie verde).

Astfel Cofra Group AG – este un fond de investitii cu originile in Olanda. Grupul are investitii diversificate: retail, real estate, energie. Investitiile in energie ale grupului sunt derulate prin Good Energies – care conform site-ului companiei are o capitalizare de 4 miliarde euro. In Romania au ajuns prin filiera poloneza Continental Wind Partners Developer (CWP) si vizeaza productia de energie eoliana.

In Dobrogea, Continental Wind Partners vrea sa construiasca o centrala eoliana de 750 MW, iar in Moldova una de 350-400 MW. Investitia totala estimata este de aprox 1.1 mld euro.

Avocatul Sorin Radu, reprezentantul Continental Wind Partners in Romania, declara: 

„Nu există o reglementare clară, de la A la Z, pentru ceea ce trebuie să faci când vrei să demarezi o astfel de investiţie in energie eoliana. Afli pe parcurs”

“Singura si marea noastra cerinta este ca statul sa ne garanteze ca va mentine sistemul de certificate verzi minimum 20 de ani. Nimeni nu vine in Romania sa aloce sume mari de bani, pentru investitii care se amortizeaza abia in 15-20 de ani, fara sa aiba venituri cat de cat sigure”.

Sorin Radu mai declara ca masuratorile de vant s-au inceput in urma cu 3 ani.

„Cu centrala din Dobrogea suntem foarte avansati, adica in faza in care deja am solicitat autorizatie de constructie”

Sa inteleg ca CWP a realizat toate fazele proiectului si acum asteapta clarificarea situatiei cu certificatele verzi pentru a demara constructia propriu-zisa? Si o investitie care se amortizeaza in 20 de ani nu este nefezabila din start? Conform noii hotarari de guvern, durata de acordare a certificatelor verzi ar fi de 12 ani pentru energia eoliana produsa in centrale/grupuri electrice noi.

surse: standard.ro; adevarul.ro

(Ca fapt divers, avocatul Sorin Radu aparea in 2005 drept consultant la Finance&Business Consulting Bucuresti in probleme imobiliare.)

UPDATE: pe site-ul filialei din Polonia apare si o structura a firmei din care aflam locatiile investigate:

in Dobrogea: Ovidiu , Tomis (Constanta port?), Neptun, Independenta (toate din jud. Constanta)

in Moldova: Serbotesti (Vaslui), Adjud (Vrancea), Breaza (Prahova – inclusa si ea probabil in Moldova din motive de apropiere).

Dupa cum se vede firmele prin care opereaza in Romania sunt PS Wind Mangement,(care acum isi formeaza/largeste echipa) si CWP Romania.

9 răspunsuri

 1. […] anului trecut, dar care a venit “dupa inchiderea editiei”. (despre CWP am mai scris aici) Chiar daca este vechi, comunicatul merita publicat si il gasiti mai jos. As face totusi o […]

 2. Salut Franco,
  afirmatiile pe care le faci foarte grave si ar trebui dovedite. In caz contrar voi fi nevoit sa sterg/cenzurez comentariul tau.
  Multumesc pentru intelegere

 3. cum pot lua contact cu dumneavoastra?un numar de tel sau o adresa (constanta)

 4. Legatura din CWP si Tomis Team nu est elegata de Tomis Portul Constanta.

  Este vorba de SC Tomis Team SRL ce este beneficiarul parcului eolian de la Fantanele unde participa si CWP.

  Chiar zilele aceastea se monteaza citva containere birou pentru cei de la CWP.

 5. Buna ziua ,am inteles ca doriti sa angajati personal .Sint din constanta ,subinginer, profil mecanic promotia 1978-1981,specializare sudura,am urmat si un curs post universitar de analist programe calculator si doresc sa stiu daca aveti nevoie de specialitatea mea.Ca oriice persoana as vrea sa evoluez si pe aceasta cale intreb daca angajati personal,cu experienta. Pot veni la sediul dumneavostra sa depun un cv. sau pot fi contactata pe adresa mea de e-mail sau la tef 0751513680

 6. Am 50 ha in Bogdana jud vaslui.doresc sa l concesionez.rudele mele mai au 97 ha lipite de al meu.E-onul a masurat putrea vantului dar nu vor sa concesioneze acum.daca va intereseaza o colaborare va rog sa ma contactati printr-un email sau la telefon 0729811101.Va multumesc anticipat

 7. detin 1200 de hectare de teren ideale pentru parcuri eoliene in judetul Tulcea (Casimcea) si judetul Constanta(Tortoman,Vulturu,DEleni),pentru superficie.relatii la nr de telefon 0723 747309.omar accept si alte planuri de afaceri

 8. detin in proprietate un teren intravilan pe malul dunarii de 30000 m.p.in orasul corabia si sunt dispus sa-l inchiriez , sa-l vand sau sa particip ca asociat in vederea dezvoltarii unui parc eolian.
  A drian 0744327391

 9. Buna ziua,

  Suntem AGROIND FOCSANI SA, societate cu profil agrozootehnic (3000 capete porcine si 800 capete bovine) din jud. Vrancea, com. Garoafa, satul Doaga (27 km nord est de Focsani). Detinem in proprietate 100% privata, o suprafata de 700 ha teren arabil situat in Lunca Siretului, intabulat, liber de sarcini, teren ce dorim sa-l punem la dispozitia unei companii producatoare si distribuitoare de energie electrica obtinuta din surse regenerabile.
  Va contactam in speranta unei posibile colaborari intre firmele noastre, in vederea amplasarii unui numar de 45 – 50 turbine eoliene sau a unor panouri fotovoltaice, pe cele 700 ha apartinand societatii noastre, ce le putem pune la dispozitie prin contract de superficie. Mentonam ca, s-au efectuat „masuratori de vant” in zona, rezultatele fiind pozitive pentru amplasarea turbinelor eoliene in acest perimetru.

  Cu stima,
  ec. Catalin VOICU
  Director comercial
  SC AGROIND FOCSANI SA
  Tel.: 0237 260939, fax: 0237 260045
  Mobil: 0734 733401

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: