Investitie biogaz: EnviTec Biogas

 Compania germana EnviTec-Biogas  vrea sa construiasca cinci centrale de producere a biogazului in judetul Arad, prima dintre acestea urmand sa fie ridicata in comuna Zabrani pana la sfarsitul anului, informeaza NewsIn.

Conform celor precizate de Johann-Lucas Orodan, manager in cadrul EnviTec Biogas Arad, constructia unitatii de la Zabrani va demara pana la sfarsitul acestui an, proiectul aflandu-se in faza de obtinere a autorizatiilor.

„Cele mai avansate sunt proiectele de la Zabrani (Arad) si Bistrita, cazuri in care asteptam eliberarea autorizatiilor de construtie, aprobarea Planurilor Urbanistice Zonale si de Detaliu. Intre timp, cautam parteneri care detin terenuri agricole pentru a se asocia cu noi. Asociatul va prelua responsabilitatile prelucrarii terenurilor agricole in vederea furnizarii de masa verde si alte materii prime pentru fermentare” 

De asemenea, pe langa centralele din judetul Arad, EnviTec Biogas va mai demara constructia unei centrale la Bistrita, vizand alte 250 de posibile locatii in toata tara.

„Valoarea investitiilor prevazute pana in prezent este de 55 de milioane de euro, urmand ca suma sa creasca in functie de receptivitatea partenerilor cooptati in proiect”, a mentionat Orodan.

„Pe langa energie electrica se va asigura o cantitate insemnata de agent termic, caldura utilizabila la incalzirea spatiilor de locuit, birourilor, intreprinderilor, grajdurilor, serelor, la uscarea diferitelor produse in uscatoare speciale sau poate fi alimentata in instalatii la incalzirea la distanta”, a declarat Johann-Lucas Orodan.

Compania EnviTec Biogas din 1995 este unul dintre pionerii tehnologiei de biogaz, fiind printre liderii pietei. incepand cu 2003 a iesit pe piata globala, infiintand intreprinderi proprii sau mixte cu parteneri locali in Ungaria, Republica Ceha, Olanda, Italia si India si incepand cu anul 2007 si in Romania.

Toate instalatiile energetice pe biogaz construite de EnviTec Biogaz, independent de puterea instalata, sunt construite din elemente modulare identice si pot fi livrate la cerere cu certificare TUV.

surse: zf.ro, bloombiz.ro

Reclame

11 răspunsuri

 1. in cativa ani se vor termina toate resursele si atunci vom cauta ca chiorii astfel de metode

 2. Buna ziua
  Sunt reprezentantul unei societati din Abla – Iulia.Societatea are o suprafata de 150ha teren in arenda cu posibilitatea de a-si marii suprafata arendata.
  M-am documentat despre producera de biogaz si e o traba foarte interesanta. Mentionez ca in zona sunt doua ferme avicole si un abator pentru pasare, cu care se poate colabora.
  Daca sunteti interesati pentru o posibila colaborare va rog sa ma contactati la adresa de mail
  Cu stima Radu Horea

 3. Stimate D-le Radu Horea,
  Sintem reprezentantii firmei Farmatik din Germania,firma care se ocupa cu echipamente de producere a biogazului.
  Este o afacere din care se pot cistiga bani frumosi.
  Daca va intereseaza sa dezvoltam acest subiect,nu ezitati in a ne contacta
  Cu respect,
  Horatiu Chira

 4. Sunt interesat de instalatii de biogaz pentru gospodarii mici si medii . Doresc sa aflu daca va ocupati de asa ceva si daca la finatare se poate obtine funduri CE Nu am internet . Interes propriu si pentru a promova in aceasta zona de crestere a animalelor
  Hanca Eugen
  str.Zorilor nr.21, Bl.E 51 , Sc .C, Ap.6
  Suceava 720238

 5. Buna ziua! Sunt angajata primariei Comunei Vinga din judetul Arad ,suntem interesati de intocmirea unui proiect in vederea producerii de biogaz avind in vedere ca pe raza comunei noastre exista atit asociatii agricole cit si microferme iar statia de epurare este in faza de proiect . Daca sunteti interesat de o colaborare cu noi va rog sa ma contactati pe adresa data sau pe adresa primariei. Multumesc anticipat Carmen Miculita

 6. Petrom Investeste prin Archea Biogas NV

  Petrom are doar licente de productie si distributie si ii trebuie si licenta de furnizare pentru a se pregati de punerea in functi a centralei de 860 MW de la Petrobrazi. Consortiul General Electric va construi si va livra la cheie, pana in septembrie 2011, centrala in cauza, care va folosi drept combustibil gazele. Compania deruleaza in prezent un studiu de fezabilitate pentru alta centrala electrica, bazata pe tehnologia combustiei de oxigen situata la zacamantul Turnu. Petrom vrea sa intre si pe piata energiei de Biogaz. Compania Petrom va dezvolta in parteneriat cu Arche Biogas NV pana in anul 2011 zece centrale de biogaz in Romania. Compania Petrom a semnat contracte de colaborare sa dezvolte proiectele in joint-venture cu compania Archea Biogas NV. Prin Archea Biogas NV am gasit un partener cu care dorim sa realizam si reabilitarea conductelor de gaze aflate in incintele Petrom. Ca executor de instalatii si conducte necesare utilitatilor noastre, divizia Archea ME-LE Anlagenbau GmbH din Germania are o experienta vasta acumulata in trecut. In viitorul apropiat vom majora pachetul de actiuni la Archea Biogas NV pentru a sublinia intentia noastra de colaborare pe termen lung cu partenerul nostru pentru productia de biogaz in Romania.
  Compania Petrom estimeaza pentru acest an un profit net de 1,11 mld.lei (255 mil. euro), cu 8,6% mai mare fata de castigul din 2008.

  Comunicat de presa
  Rodica Dina
  Investors Relations

  239 Calea Dorobantilor
  District 1, zip code 010567
  Bucharest, Romania

 7. ajung si pe la suceava ca e profitabila afacerea va spun din experienta ca si eu lucrez la asa ceva dar in germania si e tot envitech

 8. poate sami raspunda cineva?

 9. Buna ziua.
  Ma intereseaza sa construiesc o sara de legume.
  Am un teren de 2000 mp, situat langa o statie de epurare ce capteaza de la 1500 apartamente.
  Doresc sa incalzesc aceasta sera cu biogas.
  Daca sunteti interesati, va rog sa me contactati la adresa de mail.
  va multumesc.

 10. Synthol. Muscle Labs USA is a pioneer in the Bodybuilding Supplement Industry. Our specialization is in the advancement, study, and production of body building supplements, muscular site enhancements, and anabolic steroid supplements. We have a variety of products to enhance your physique. It is usually recommended to order stacks, a combination of supplements. One stack might consist of dianabol, anadroll, and deccabolan.

  http://www.musclelabsusa.com/images/muscular-development-ad2.jpg

 11. va salut,
  detin in jud. calarasi , com. luica o ferma de 1000 ha , ma intereseaza o investitie in biogaz , tel 0722512371, larcomagro@yahoo.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: