Prospecti: Petrom a infiintat Divizia de Energie

Incepand cu 1 Octombrie, Petrom a infiintat Divizia de Energie. Si nu e nici pe departe o joaca de copii. 

Conform comunicatului de presa  al companiei, proiectele investitionale ale diviziei vor viza atat o centrala cu gaze (o investitie masiva de ~500 mil euro) dar si dezvoltari in domeniul surselor regenerabile de energie (energie eoliana si hidro).

„Conform strategiei noastre pentru 2010, pe care am reconfirmat-o in 2006, compania a abordat si segmentul energiei electrice. Avem in vedere […] initierea de proiecte care acopera alte tipuri de energie precum hidro, eoliana. Cred că Petrom poate contribui la creşterea independenţei energetice a României nu numai prin securizarea resurselor de ţiţei şi gaze dar şi prin creşterea ponderii energiei regenerabile în mixul energetic”, a declarat Werner Schinhan, director general executiv adjunct al Petrom.

Planurile de extindere si in domeniul productiei de energie regenerabila sunt mai vechi, dar acum s-a facut primul pas concret, chiar daca nu apar inca cifre clare.

Reclame

3 răspunsuri

 1. Au trecut ani si Petromul nu a avansat decat intentii in ceea ce priveste energia regenerabila. Am scris mai pe larg aici:
  http://raduvoinescu.wordpress.com/2009/04/10/petrom-verde
  Pacat de intentiile bune!

 2. Petrom Investeste prin Archea Biogas NV

  Petrom are doar licente de productie si distributie si ii trebuie si licenta de furnizare pentru a se pregati de punerea in functi a centralei de 860 MW de la Petrobrazi. Consortiul General Electric va construi si va livra la cheie, pana in septembrie 2011, centrala in cauza, care va folosi drept combustibil gazele. Compania deruleaza in prezent un studiu de fezabilitate pentru alta centrala electrica, bazata pe tehnologia combustiei de oxigen situata la zacamantul Turnu. Petrom vrea sa intre si pe piata energiei de Biogaz. Compania Petrom va dezvolta in parteneriat cu Arche Biogas NV pana in anul 2011 zece centrale de biogaz in Romania. Compania Petrom a semnat contracte de colaborare sa dezvolte proiectele in joint-venture cu compania Archea Biogas NV in valoare de 20 mil. euro. Prin Archea Biogas NV am gasit un partener cu care dorim sa realizam si reabilitarea conductelor de gaze aflate in incintele Petrom. Ca executor de instalatii si conducte necesare utilitatilor noastre, divizia Archea ME-LE Anlagenbau GmbH din Germania are o experienta vasta acumulata in trecut. In viitorul apropiat vom majora pachetul de actiuni la Archea Biogas NV pentru a sublinia intentia noastra de colaborare pe termen lung cu partenerul nostru pentru productia de biogaz in Romania.
  Compania Petrom estimeaza pentru acest an un profit net de 1,11 mld.lei (255 mil. euro), cu 8,6% mai mare fata de castigul din 2008.

  Comunicat de presa
  Rodica Dina
  Investors Relations

  239 Calea Dorobantilor
  District 1, zip code 010567
  Bucharest, Romania

 3. Doamna Press Officer sau Investor Relations de la Petrom a publicat acelasi comunicat si pe blog-ul meu, dedicat energiei eoliene. L-am aprobat desi miroase un pic a spam si a off-topic, din doua motive:

  – cineva de la Petrom se preocupa de problematica energiei regenerabile, sub orice forma,

  – cineva de la Petrom se preocupa de problematica imaginii pe web a Petrom in lumea libera a blog-urilor; o tendinta 2.0 pe care o salut, desi este la inceput si ar trebui sa invete cum sa gestioneze din punct de vedere etic un drept la replica pe web.

  Foarte pe scurt, cred ca spatiul de comantariu de la post-ul unui blog se preteaza unor opinii fata de subiectul respectiv, nu publicarii „pe toate gardurile” a unui comunicat de presa STAS care nu are legatura directa nici cu post-ul si nici cu subiectul blogului. Dar, cum ziceam, de data asta am facut exceptie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: