• Categorii

  • Arhiva

  • RSS Feed

  • Anunțuri

Noutati de la Electrica

In august se vehicula o suma de 50 de milioane euro pe care Electrica ar putea sa o investeasca in surse regenerabile de energie. Iata ca acum aceasta suma creste considerabil la 150 de mil euro doar pentru 2008, iar planurile Electrica, cel putin din punct de vedere al proiectului ar putea fi caracterizate drept vaste.

Directorul general Electrica, Corneliu Stan declara:

Vom intra intr-un parteneriat cu o firma din Romania, care are deja o centrala eoliana si in total detine drep- turi si locuri de productie a 70 MW din vant. Vom face o societate mixta, iar primii kilowati vrem sa-i livram la inceputul anului 2009

Tintele noastre sunt sa avem circa 100 MW produsi din vant si tot atatia produsi din apa

Electrica si compania austriaca Wärmebetriebe GmbH vor infiinta un joint-venture pentru dezvoltarea mai multor proiecte pentru generarea de electricitate din biomasa. Avem deja forma finala a statutului societatii, mai trebuie doar sa fie aprobata de catre Consiliul de Administratie si de catre Adunarea Generala a Actionarilor

Conform Business Standard, Electrica a aprobat deja un buget de investitii in productia de electricitate din surse regenerabile de 300 milioane de euro pentru perioada 2008-2010. Totodata Electrica a propus Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) un plan de investitii in retele de 650 milioane de euro pentru perioada 2008-2012.

Noi vrem sa depasim aceasta suma si sa ajungem la 850 milioane de euro

Din descrierea lui Corneliu Stan, firma cu care ar urma sa faca joint venture-ul pentru productia de energie eoliana este Green Energy Grup, ai carei reprezentanti declarau ca se afla in proces de atragere al unui partener strategic. Sper sa nu ma insel.

Este interesanta orientarea foarte puternica pentru aceasta zona a energiilor regenerabile din partea Electrica. Avem asadar: energie eoliana, microhidro, biomasa.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: