Comunicat de presa: Good Energies si CWP anunta o comanda masiva la GE Energy

O stire importanta de la finalul anului trecut, dar care a venit „dupa inchiderea editiei”. (despre CWP am mai scris aici) Chiar daca este vechi, comunicatul merita publicat si il gasiti mai jos. As face totusi o observatie, reprezentantul CWP – Adam de Sola Pool declara ca vizeaza 600 de MW instalati in 2008 in conditiile in care prima transa din comanda (despre care se spune ca este prima dintr-o serie) va incepe sa fie livrata in 2009. Ciudat! Oricum mai au inca un an sa isi consolidezi portofoliul de proiecte.

Good Energies şi Continental Wind Partners selectează turbinele eoliene de la GE Energy 2.5xl pentru proiectele din Europa Centrală
Aproximativ 150 de turbine cu o capacitate de 375 MW urmează a fi instalate în Europa Centrală şi de Est

Good Energies, investitor de top în cadrul energiei regenerabile şi eficientei energetice, alături de Continental Wind Partners, important dezvoltator în domeniul energiei eoliene în Polonia, România şi alte ţări din Europa Centrală, a efectuat către GE Energy o comandă pentru cea mai recentă tehnologie de turbine eoliene 2.5xl cu o capacitate de 375 MW. Contractul este în valoare de peste 400 de milioane de euro, iar livrarea va începe din primăvara anului 2009.
Aproximativ 150 turbine de capacitate de 2,5 MW de la GE vor fi furnizate companiilor controlate de Good Energies şi Continental Wind, pentru instalarea acestora în Polonia şi România.
Prin construirea acestor parcuri eoliene, Good Energies şi Continental Wind Partners urmăresc să ajunga în topul primelor companii pe domeniul energiei regenerabile din Europa Centrală.
Andrew Lee, Director Administrativ în Londra pentru Good Energies, a afirmat: „Suntem încântaţi de faptul că parteneriatul nostru alături de Continental Wind se fructifică printr-o abundenţă de proiecte excelente în Europa Centrală, care sunt acum pregătite pentru faza de construcţie, şi suntem încrezători în faptul că GE 2.5xl va fi o turbină excelentă pentru aceste locaţii. Suntem nerăbdători să sprijinim Continental Wind în activităţile sale, ca parteneri şi acţionari.”
„Good Energies este încântată că a furnizat o tranşă majoră de producţie a turbinelor, pe o piaţă în cadrul căreia cererea este din ce în ce mai mare şi ale cărei proiecte ar putea risca să ducă lipsă de oferte. Suntem nerăbdători să lucrăm cu GE şi Continental Wind pentru a construi fermele noastre eoliene din Europa Centrală şi aşteptăm comenzi în continuare.”
Mark Crandall, Preşedinte şi fondator al CWP, a delcarat: „Colaborarea noastră strânsă şi asocierea cu Good Energies ajută la o înaintare mai rapidă a proiectelor noastre către stadiul operaţional şi conferă operatorilor reţelei electrice naţionale de transport un confort mărit, datorită competenţelor şi suportului financiar ale CWP”.
Alex Hewitt, Director şi fondator al CWP, a afirmat: „Turbina GE 2.5 xls a fost complet evaluată de personalul CWP şi de experţii externi, dovedindu-se a fi o turbină optimă pentru locurile cu potenţial eolian din România şi Polonia. Am prezentat detaliile acestei turbine operatorilor de reţea la nivel naţional, iar aceştia au fost foarte încântaţi de caracteristicile sale tehnice.”
PS Wind Management este o companie din cadrul CWP de operare la nivel local. Preşedintele PSWM, fondator al CWP şi CEO, Adam de Sola Pool, a afirmat: „Această comandă pentru o capacitate totală de 375 MW este destinată celor mai avansate proiecte din România şi Polonia. Este prima din mai multe comenzi anunţate pentru 2008 şi 2009, noi plănuind să construim 600 MW în România până la sfârşitul anului 2008 şi 280 MW în Polonia pentru anul următor. În plus, am făcut o comandă anticipată a cablurilor şi transformatoarelor pentru proiectele noastre active, cu ajutorul Good Energies.”
Echipa de proiecte de la Good Energies din Londra şi-a creat un portofoliu în toată Europa, dezvoltând investiţii în Marea Britanie, Italia, Grecia, Polonia şi România. În prezent, se află în curs de extindere a proiectelor din cadrul energiei solare furnizată către reţeaua electrică. Good Energies mai operează şi pe piaţa energiei eoliene din America de Nord, cu investiţii în companiile operative din Canada şi SUA. Capacitatea totală dezvoltată de Good Energies şi companiile asociate este de aproximativ 3.000 MW.
Despre Good Energies

Good Energies (www.goodenergies.com) este investitor global pe piaţa energiei regenerabile şi eficienţei energetice, care se concentrează asupra investiţiilor în energia solară, energia eoliană, clădirile ecologice şi managementul consumului de energie. Good Energies este membru al Grupului COFRA, un grup de societăţi în regim privat. Investitorul se conduce după Principiul 3-P (cei 3 P): Persoane – Planetă – Profit, şi caută să efectueze investiţii substanţiale, cu un potenţial de dezvoltare deosebit. Fiind o firmă de investiţii, ea caută să contribuie la trecerea către o economie globală mai puţin bazată pe energia generată din cărbuni, mai curată, de asemenea şi la furnizarea de energie regenerabilă accesibilă pentru ţările în curs de dezvoltare. Good Energies operează la nivel global, având birouri în Londra, New York, Toronto, Washington, şi Zug. Capitalul curent pe piaţă al portofoliului său depăşeşte cinci miliarde de euro (şapte miliarde de dolari americani).
Despre Continental Wind Partners

CWP operează în Polonia, România, Croaţia şi Bulgaria, deţinând aproximativ 3.000 MW în energie eoliană, cu diverse stadii de dezvoltare. CWP a fost fondată în 2006 de patru familii şi două fonduri: Good Energies şi Cheyne Capital. Asigurând echipament necesar înainte de a solicita un aviz de construcţii, CWP oferă dezvoltatorilor săi şi autorităţilor locale o mai mare siguranţă în privinţa construirii proiectelor sale eoliene, fără a fi necesare alte modificări ulterioare.
Puteţi afla informaţii suplimentare referitoare la CWP accesând: http://www.pswm.pl şi http://www.pswm.ro.
Despre GE Energy

GE Energy (www.ge.com/energy) este unul dintre cei mai importanţi furnizori ai lumii în ceea ce priveşte generarea de energie şi tehnologiile de furnizare a energiei electrice, cu un profit pe anul 2006 de 19 miliarde de dolari americani. Cu sediul în Atlanta, Georgia, GE Energy lucrează în toate zonele industriei energetice, incluzând energia pe bază de cărbune, petrol, gaz natural şi energie nucleară; sursele regenerabile de energie, precum apa, vântul, energia solară şi biogazul, şi alţi combustibili alternativi. Numeroase produse GE Energy sunt certificate conform Ecomagination, iniţiativa la scară mare a GE de introducere agresivă pe piaţă a noilor tehnologii în ajutorul clienţilor care se confruntă cu provocări presante la nivel de mediu înconjurător.
Având puncte de proiectare, producţie şi ansamblare a turbinelor eoliene în Germania, Spania, China, Canada şi Statele Unite, GE Energy se numără printre furnizorii de top ai produselor şi serviciilor de susţinere din cadrul energiei eoliene, variind de la furnizarea de turbine eoliene comerciale şi produse pentru integrare în reţea, până la asistenţă în proiectele dezvoltate, operare şi întreţinere. Experienţa companiei include dezvoltarea şi/sau instalarea a mai mult de 7.500 de turbine eoliene, cu un debit total depăşind 9.800 de megawaţi.
Introdusă anul trecut, varianta îmbunătăţită 2.5xl constituie noua generaţie a grupului de turbine eoliene de la GE Energy. O maşină de validare de 2,5 megawaţi funcţionează la Wieringermeer în Olanda, încă din 2004. Iniţial instalată şi pusă în funcţiune cu un diametru rotor de 88 de metri, în august 2006, această turbină eoliană a fost modificată şi adusă la un diametru rotor de 100 m, şi dotată cu noile caracteristici ale 2.5xl.
În comparaţie cu maşina anterioară, 2.5xl conferă o creştere cu cinci puncte a factorului de capacitate şi cu 12 procente a producţiei anuale de energie. De asemenea, are capacitatea de funcţionare în locuri cu viteze medii ale vântului de până la 8,5 metri pe secundă.
Date de contact investitor şi media:
Continental Wind Partners / PSWM
Adam de Sola Pool – English

Chief Executive

+ 48 602 629 349 gsm

pool@eip.com.pl

+ 48 22 756 3232 office
Rafal Malecki – Polish

+ 48 604 935 945
Radu Popoiu – Romanian

+ 40 722 537 817
Good Energies

Andrew Lee

Managing Director

andrew.lee@goodenergies.com

+44 20 3008 7340
Dr. Alexander Rohde

Corporate Secretary/Spokesperson

alexander.rohde@goodenergies.com

Tel. +41 41 560 66 60
Good Energies Media Contact UK

Martin Leeburn

The Maitland Consultancy

mleeburn@maitland.co.uk

Tel. +44 20 7379 5151

Good Energies – Media Contact Europe
Bettina Fries

Hering Schuppener Consulting

bfries@heringschuppener.com

Tel. +49 211 43079 70
Good Energies -Media Contacts U.S.

Kenny Juarez and Nadine Slater

The Abernathy MacGregor Group

kwj@abmac.com / ncs@abmac.com

Tel. +1 212 371 5999

Reclame

5 răspunsuri

 1. Pana acum au fost doar comenzi virtuale, sau doar initiative spuse cu voce tare. Sa vedem daca se si finalizeaza. Stie cineva mai multe detalii despre cand si unde?

 2. As dori o adresa de contact a sediului din Constanta. Va multumesc!

 3. Deoarece eu sint inplicat oarecum in acest proiect gazduind in apartamentele mele o echipa a unei firme din Germania ce lucreaza la proiectul Fantanele din Noiembrie 2008.

  Se vor finaliza intr-o prima etapa 139 de turbine in zona Fanatanele.

  Despre CWP Tomis Team si GE ce s-a scris mai sus este adevarat.

  Eu deja am fost contacat de alti 2 subcontractori din Germania ce lucreaza pentru GE si care vor ajunge in Romania in Mai pentru a incepe lucrarile la partea electrica.

 4. radu popoiu este un neprofesionist,cum poate sa stea in fata un prost calificat ?

 5. Cum se intampla de sunt implicati in afaceri cu multi bani numai lichele; de exemplu acest RADU POPOIU care in facultate era sub orice critica, un om fara caracter, de fapt o mare lichea postcomunista.
  cu respect,
  colegul responsabil

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: