• Categorii

  • Arhiva

  • RSS Feed

  • Anunțuri

De weekend: Panourile solare in proces cu arborii sequoia

Preocuparea pentru ecologie a ajuns să creeze situaţii paradoxale. Un bărbat din California a lansat un proces împotriva vecinilor săi deoarece copacii din curtea acestora fac umbră panourilor solare instalate de el în curte.Vecinii refuză să taie copacii din specia sequoia, mai ales că i-au plantat înainte ca Mark Vargas să instaleze panourile, în 2001. Experţii spun că astfel de ciocniri s-ar putea înmulţi în California, unde sistemele de energie regenerabilă sunt promovate masiv.

Legislaţia californiană stipulează că tufişurile sau copacii nu pot umbri mai mult de zece la sută din panourile solare ale unui vecin, între orele 10.00 şi 14.00, când soarele e cel mai puternic.

sursa: Adevarul

Rugam arborii sa pastreze libere orele de soare, zilnic intre 10-14:) Fotosinteza se poate realiza in afara intervalului mentionat.  Totodata panourile solare nu vor iesi neinsotite afara dupa apusul soarelui. 

Un astfel de caz „imposibil” numai la americani se putea intampla! Incercati sa translatati (in mod imaginar) acesta disputa pe taramurile noastre mioritice sa vedem ce ar iesi…niste sange latin/balcanic poate…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: